Доставка на пратки до Испания: Възможности и потенциал на онлайн пазара

През последните години, испанският пазар привлече вниманието на множество марки, като броят на онлайн купувачите в страната нарасна значително. С 73% дигитални потребители, Испания се нарежда с 60,8 по Индекс на цифровата икономика и общество.

Страната представлява един от най-големите пазари за електронна търговия в Европа с приходи от 30,34 милиарда долара през 2022 г. и средна стойност на покупките 23 долара.

Какво можем да очакваме в бъдеще? Statista предвижда, че приходите от испанския пазар за електронна търговия ще нараснат до 37,62 милиарда долара до 2023 г. и прогнозиран растеж от 10,63% годишно, достигайки 56,36 милиарда долара до 2027 г.

Този впечатляващ растеж се дължи на няколко фактора, включително изменения в покупателното поведение след COVID-19, увеличено разнообразие на продуктите, по-добри цени и лесната достъпност до мобилни устройства и бърз интернет.

Електрониката и модата са две от водещите продуктови категории на пазара, ……. с Amazon като най-големия играч с 39% пазарен дял. На този етап, 73 от 100 испанци правят онлайн покупки, най-често за дрехи и обувки, електроника, книги и медии.

Международните платформи за електронна търговия имат отлични възможности за привличане на клиенти – 61% от испанските онлайн купувачи вече са пазарували от чуждестранни платформи. Данните показва готовността на испанските потребители да приемат чуждестранни марки и платформи.

Увеличете продажбите си в Испания

Сигурна доставка за вашите пратки с Дайрекс

img_AboutUs.jpg
30+ милиарда долара похарчени за онлайн търговия през 2022
23€ средна стойност на покупките
10,63% прогнозиран растеж годишно
56+ милиарда долара прогнозиран растеж до 2027
img_AboutUs.jpg

Продавай лесно в Amazon и eBay

За да успеете да правите доставки до Испания, имате две основни опции. Разработване и популяризиране на собствена платформа за електронна търговия - съчетано с инвестиции в разпознаваемостта на марката и SEO или лесна продажба чрез пазарни платформи като Amazon и eBay за по-бърз достъп до милиони потенциални клиенти с по-малки инвестиции.

Преди да се ангажирате с испанският пазар, е важно да започнете с пазарен анализ, за да разберете предпочитанията и потребителското поведение на местната аудитория, и се уверете, че притежавате всички необходими разрешения за продажба на стоки или услуги. Адаптирайте продуктите и маркетинговите си материали към местната култура и език. Изберете подходящ бизнес модел и стратегия за разширение на бизнеса си.

За да гарантирате успешното представяне на вашия бизнес на испанския пазар, препоръчваме ви да установите ефективна логистика и доставка на стоки. Осигурете високо качество и внимателно обслужване на клиентите си, тъй като, въпреки известната търпимост от страна на испанските онлайн потребители по отношение на доставките, те предпочитат по-бързи и безплатни опции.

Изключително важно е да се справяте успешно с въпросите на връщане и да предоставяте изключително обслужване на клиентите си. Изборът на подходяща логистична компания е от критично значение. Direx, може да ви помогне с подготовката и изпълнението на стратегия, която ще Ви позволи да извлечете максималната полза от този важен и конкурентен пазар. Предоставяме разнообразие от услуги, които са съобразени към вашите конкретни нужди и изисквания.

Нашите услуги за доставки на пратки от България до Испания

DX UNTRACKED

Тази надеждна пощенска услуга Ви позволява да изпращате малки пощенски пратки по целия свят с тегло до 2 кг. Идеална за онлайн търговци, предлагащи стоки като козметика, сувенири, авточасти и автоаксесоари. С тази услуга, цената на доставката е приоритет, а пратките могат да бъдат идентифицирани с уникален номер за проследяване. Срокът на доставка за тази услуга е обикновено между 3 и 8 работни дни, и цената започва от 1.70 евро.

*Важно е да уточним, че услугите UNTRACKED не са подходящи за търговци в Etsy, поради правилата на платформата за задължителна проследимост.

DX PARCEL

С тази удобна и бърза услуга можете да изпращате по-тежки многопакетни пратки като козметика и авточасти с тегло до 20 кг. до всяка точка на света. Подпис на получателя се изисква за доставка, и пратките могат да бъдат проследявани от момента на изпращане до момента на доставка. Срокът на доставка за тази услуга обикновено е между 3 и 7 работни дни с цени започващи от 10.50 евро.

DX TRACKED

Изберете DX Tracked, ако сте онлайн търговец и продавате стоки до 2 кг. като дрехи, отс, козметика и автоаксесоари през платформите Amazon, eBay или Etsy. Тази надеждна услуга предоставя пълно проследяване на пратките и обикновено има срок на доставка от 3 до 5 работни дни. Цената за DX Tracked започва от 4.50 евро и подпис на получателя се изисква при доставката.

DX EXPRESS

С бързата услугата DX Express имате възможност да изпратите Вашите пратки, с тегло до 15кг. като козметика, сувенири, авточасти, аксесоари. Удобно и бързо решение с възможност да избирате между една от трите ТОП компании в света – DHL, TNT/FEDEX UPS. Средното транзитно време за пратките от 1-3 работни дни и цени започващи от 1,65 евро.

*Срокове на доставка и цени са ориентировъчни и могат да се променят в зависимост от дестинацията и други фактори.

Испания продължава да бъде един от нарастващите пазари за електронна търговия в Европа, където разбирането на потребителските предпочитания и поведение е от решаващо значение за успеха. Ние, от Direx, сме на Ваше разположение, за да Ви подпомогнем в областта на логистиката и успешното влизане на испанския пазар.

С нашите интегрирани логистични решения, доставката на пратки до Испания става безпроблемна и удобна. Запишете се за безплатна онлайн консултация с нашия екип от експерти и получите персонализирано внимание и подробна информация относно въпроси, свързани с доставката на стоки и специални ценови предложения, създадени специално за Вас.

img_AboutUs.jpg

Loading...