DX EXPRESS

С услугата DX Express имате възможност да изпратите Вашите пратки, с тегло до 15кг. и на стойност до 50 евро, за страните извън ЕС

Възможност да избирате между една от трите ТОП компании в света – DHL, TNT/FEDEX UPS

Средното транзитно време за пратките, изпратени на територията на ЕС, е от 1-3 работни дни, а за останалите държави – от 2-4 работни дни.

Експресни куриерски пратки

Научете повече за DX EXPRESS

* Всички цени са в евро без начислен ДДС (начислява се за страни в ЕС).

Дайрекс прилага такса за вземане на пратки от адрес на стойност 3.52 лв. с ДДС независимо от броя на взетите/получените пратки. В градовете, в които няма офис на Дайрекс, клиентите се обслужват от доверения ни партньор - Еконт. С Дайрекс имате възможност да застраховате своите пратки в случай на щета или загуба. Комисионната за застраховка с покритие до 45 евро е на стойност 0.75 евро, а с покритие до 150 евро, комисионната е на стойност 1.50 евро.

* Известяването на клиенти по имейл е напълно безплатно.

За изчисляване на цената на пратките се използва по-голямото между обемното или реалното тегло на всяка пратка. Обемното тегло на пратка се получава от обемът на пратката (в м3) умножен по коефициент 200. За примерна пратка с тегло 1 кг и размери 20 см х 30 см х 20 см или обем 0.2х0.3х0.2=0.012 м3 обемното тегло би било 0.012х200=2.4 кг.

Всяка пратка с услугата DX Express трябва да бъде опакована от изпращача във вид позволяващ нейното безопасно транспортиране и да бъде със залепен етикет за доставка. Етикетите за доставка се генерират и отпечатват във формат А6 директно от клиентския профил на изпращача достъпен на сайта на Дайрекс ЕАД.

Пратките се предават и с отпечатан Клиентски Манифест, който се генерира се от профил на всеки изпращач и представлява приемо-предавателен протокол (с номер и баркод) между клиентите и Дайрекс ЕАД.

За пратки които се изпращат до страни до страни от ЕС не се изисква специално митнически документи. За пратки извън ЕС на стойност до 50 Евро всяка пратката трябва да бъде придружена от 4 про-форма фактури.

За пратки които се изпращат до страни до страни от ЕС не се изисква специално митнически документи. За пратки извън ЕС на стойност до 50 Евро всяка пратката трябва да бъде придружена от 4 про-форма фактури.

Върнатите пратки (отказани от получателя или такива с непълен или неточен адрес) се доставят обратно на изпращача на цената на изпращането.

* Моля имайте предвид, че поради митническите изисквания за подготовка на пратките към момента не можем да предложим услугата DX EXPRESS за пратки извън ЕС на стойност над 50 Евро!


Loading...