DX PARCEL

Услугата DX Parcel предоставя възможност за доставка по цял свят на Вашите по-тежки пратки, с тегло до 20кг, срещу подпис на получателя.

Развий с Дайрекс своя eCommerce, Amazon или Ebay. Комплексни и надежни решения.

Пратките с тази услуга могат да бъдат проследени от изпращането им до момента на тяхната доставка. Проследяването може да бъде направено както на сайта на Дайрекс, така и на сайта на партньора, с когото работим за съответната доставка.

Партньорите, с които работим за тази услуга са в ТОП 3 куриерски фирми в дадената държава и гарантират с името си за високото качество на доставките. Пратките, които не могат да се доставят на получателя поради това, че не е бил на посочения адрес могат да се получат в най-близкия офис на куриера.

Услугата има опция за безплатно уведомяване на получателя ежедневно, по имейл или чрез SMS

доставка на тежки пратки

Научете повече за DX PARCEL

* Всички цени са в евро без начислен ДДС (начислява се за страни в ЕС).

Дайрекс прилага такса за вземане на пратки от адрес на стойност 3.52 лв. с ДДС независимо от броя на взетите/получените пратки. В градовете, в които няма офис на Дайрекс, клиентите се обслужват от доверения ни партньор - Еконт. С Дайрекс имате възможност да застраховате своите пратки в случай на щета или загуба. Комисионната за застраховка с покритие до 45 евро е на стойност 0.75 евро, а с покритие до 150 евро, комисионната е на стойност 1.50 евро.

* Известяването на клиенти по имейл е напълно безплатно.

Всяка пратка с услугата трябва да бъде опакована от изпращача във вид позволяващ нейното безопасно транспортиране и да бъде със залепен етикет за доставка. Етикетите за доставка се генерират и отпечатват във формат А6 директно от клиентския профил на изпращача достъпен на сайта на Дайрекс ЕАД.

Пратките се предават и с отпечатан Клиентски Манифест, който се генерира се от профил на всеки изпращач и представлява приемо-предавателен протокол (с номер и баркод) между клиентите и Дайрекс ЕАД.

За пратки, които се изпращат до страни извън ЕС е нужно да се постави на пратката митническа декларация тип (CN 22 / CN 23). Данните посочени на тази декларация се използва за митническата обработка и освобождаване на пратките в страната на получателя. Принципа за избор на формата CN22 или CN 23 e:

Стойност на пратката < 300 SDR*** = CN22

Стойност на пратката > 300 SDR*** = CN23

*** SDRs = special drawing rights (Приблизително 1 EUR)

Върнатите пратки (отказани от получателя или такива с непълен или неточен адрес) се доставят обратно на изпращача, сумата за тяхното връщане е равна на сумата за изпращане.

Loading...