DX PACK +

С пощенската услуга DX PACK PLUS може да изпратите Вашите малки пратки, с тегло до 2кг., до всяка точка по света само с един контрагент – Deutsche Post.

Услугата се извършва, чрез въздушен транспорт и не позволява изпращането на опасни товари.

Доставките могат да бъдат проследени както на нашия сайт, така и на сайта на партньора – Deutsche Post, като при доставката не се изисква подпис на получателя.

Доставката се осъществява съгласно транзитните времена посочени по-долу ( с изключение на някои държави поради текущи проблеми, свързани с пандемията от Ковид 19).

пощенска услуга

Научете повече за DX PACK +

* Цени за услугата може да намерите тук.
* Всички цени са в евро без начислен ДДС (начислява се за страни в ЕС).

* Приемане на пратки от адрес 1.50 EUR

** Таксата за приемане на пратките от адрес се начислява на посещение независимо от броя пратки, които са приети.
Градовете, където няма офис на Дайрекс EАД се обслужват от куриери на Еконт

Всяка пратка с услугата трябва да бъде опакована от изпращача във вид позволяващ нейното безопасно транспортиране и да бъде със залепен етикет за доставка. Етикетите за доставка се генерират и отпечатват във формат А6 директно от клиентския профил на изпращача достъпен на сайта на Дайрекс ЕАД.

Пратките се предават и с отпечатан Клиентски Манифест, който се генерира се от профил на всеки изпращач и представлява приемо-предавателен протокол (с номер и баркод) между клиентите и Дайрекс ЕАД.

За пратки, които се изпращат до страни извън ЕС е нужно да се постави на пратката митническа декларация тип (CN 22 / CN 23). Данните посочени на тази декларация се използва за митническата обработка и освобождаване на пратките в страната на получателя. Принципа за избор на формата CN22 или CN 23 e:

Стойност на пратката < 300 SDR*** = CN22

Стойност на пратката > 300 SDR*** = CN23

*** SDRs = special drawing rights (Приблизително 1 EUR)

Върнатите пратки (отказани от получателя или такива с непълен или неточен адрес) се доставят обратно на изпращача без допълнителна таксa, ако процентът на подобни пратки не надвишава 3% от всички изпратени от дадения изпращач пратки. При по-висок процент е възможно начисляване на допълнителна такса.

Loading...