DX SIGNATURE PLUS

DX Signature Plus дава възможност да изпратите Вашите пратки с тегло до 2кг по цял свят, а доставката ще бъде извършена само срещу подпис на получателя.

Пратките с тази услуга могат да бъдат проследени от момента на изпращане до момента на получаване, като получателя може да бъде известяван ежедневно, както по имейл, така и чрез SMS

Услугата DX Signature Plus съчетава пълно проследяване, пълен обхват от дестинации, сигурност и конкурентни цени. Клиентите, които избират този метод най-често продават в Ebay, Amazon или Etsy.

Всяка пратка е обозначена с баркод и може да бъде застрахована в случай на щета или загуба.

доставка срещу подпис

Научете повече за DX SIGNATURE PLUS

* Всички цени са в евро без начислен ДДС (начислява се за страни в ЕС).

Дайрекс прилага такса за вземане на пратки от адрес на стойност 3.52 лв. с ДДС независимо от броя на взетите/получените пратки. В градовете, в които няма офис на Дайрекс, клиентите се обслужват от доверения ни партньор - Еконт. С Дайрекс имате възможност да застраховате своите пратки в случай на щета или загуба. Комисионната за застраховка с покритие до 45 евро е на стойност 0.75 евро, а с покритие до 150 евро, комисионната е на стойност 1.50 евро.

* Известяването на клиенти по имейл е напълно безплатно.

Всяка пратка с услугата трябва да бъде опакована от изпращача във вид позволяващ нейното безопасно транспортиране и да бъде със залепен етикет за доставка. Етикетите за доставка се генерират и отпечатват във формат А6 директно от клиентския профил на изпращача достъпен на сайта на Дайрекс ЕАД.

Пратките се предават и с отпечатан Клиентски Манифест, който се генерира се от профил на всеки изпращач и представлява приемо-предавателен протокол (с номер и баркод) между клиентите и Дайрекс ЕАД.

За пратки, които се изпращат до страни извън ЕС е нужно да се постави на пратката митническа декларация тип (CN 22 / CN 23). Данните посочени на тази декларация се използва за митническата обработка и освобождаване на пратките в страната на получателя. Принципа за избор на формата CN22 или CN 23 e:

Стойност на пратката < 300 SDR*** = CN22

Стойност на пратката > 300 SDR*** = CN23

*** SDRs = special drawing rights (Приблизително 1 EUR)

Върнатите пратки (отказани от получателя или такива с непълен или неточен адрес) се доставят обратно на изпращача без допълнителна таксa, ако процентът на подобни пратки не надвишава 3% от всички изпратени от дадения изпращач пратки. При по-висок процент е възможно начисляване на допълнителна такса.

Loading...